bert van leeuwen

Bert van Leeuwen op zijn favoriete plekje in Zoetermeer; de Noord Aa.

Wie kent Bert van Leeuwen (54 jaar) niet? Hij is vooral bekend als presentator van de programma’s That’s the Question en Het familiediner. Maar wat misschien niet iedereen weet, is dat hij al vanaf zijn 20e in Zoetermeer woont.

Inmiddels is de BN-er al vier keer verhuisd binnen Zoetermeer: “In Buytenwegh ben ik begonnen, een aantal jaar later ben ik verhuisd naar Rokkeveen, vervolgens naar Noordhove en inmiddels woon ik vijf jaar in Oosterheem.” Van alle plekken in Zoetermeer gaat Bert van Leeuwen het liefst naar de Noord Aa.

Eén groot park

bert van leeuwen2Hij legt uit: “Ik ga hier graag hardlopen. Als ik mijn wijk uitloop, begeef ik me gelijk in de natuur. Ik loop twee straatjes door en ben zo bij het Bentwoud en loop vervolgens langs de Benthuizerplas tot aan de Noord Aa. Mensen staan er niet bij stil, het is net één groot prachtig park. Dat vind ik het bijzondere aan Zoetermeer.”

Niet alleen de groene plekken in Zoetermeer spreken Bert aan. “Op zaterdagmiddag vind ik het heerlijk om naar het Stadshart te gaan. Het Stadhuisplein is ook een stuk gezelliger geworden de laatste tijd. Zelfs wanneer de winkels al dicht zijn is het er gezellig. Prima wonen hier dus!” zegt hij tevreden.

Zoetermeers slechte imago

Volgens Bert heeft Zoetermeer een hardnekkig negatief imago. Hij heeft zich er echter bij neergelegd om de stad steeds te verdedigen: “Ik vind het gewoon een hele prettige stad om in te wonen. Ook wat bereikbaarheid betreft. Je kunt overal heen, want alles is zo lekker dichtbij. Wil ik een dagje naar Scheveningen of naar Amsterdam, dan ben ik er zo. Ik zit namelijk vanaf mijn huis binnen vijf minuten op de A12.”

Roots in Den haag

Voordat hij in zijn vroege twintiger jaren op kamers ging wonen in onze woonplaats, woonde hij in Den Haag. Hier is hij geboren en getogen. In Den Haag kreeg hij namelijk moeilijk een woonruimte en in Zoetermeer lukte dat beter. Zodoende verhuisde hij naar Zoetermeer. “Ik dacht altijd wel dat ik terug zou verhuizen, maar ik was al snel gesetteld met mijn vrouw en vier kinderen”, voegt Bert toe.

Bert is opgegroeid tegen de Schilderswijk aan, vlakbij de Haagse Markt: “Wanneer ik hier weer ben is dat heel raar en voelt het zelfs een beetje als een cultuurshock. Er is namelijk heel veel omgebouwd en er wonen nu veel meer mensen van verschillende afkomst.” Ondanks dat Bert zich thuis voelt in Zoetermeer voelt hij zich meer een Hagenees dan een Zoetermeerder. “Ik heb dan ook totaal geen Zoetermeers dialect”, voegt hij toe.

Tevreden

Zoetermeer is steeds groter aan het groeien en voelt voor velen steeds meer als een stad. Bert ziet het anders: “Wanneer ik zo aan het hardlopen ben, voelt Zoetermeer als een klein dorpje. Ik denk ook dat ik hier voorlopig blijf wonen. Ik ben zeer tevreden in Oosterheem. Zeer tevreden”, aldus televisiepresentator Bert van Leeuwen.

 

Door: Dorien Makkink, www.dorienmakkink.nl
Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-