Very Old NickDe Zoetermeerse buurtvereniging Buytenrode organiseert zaterdag 5 juli een Live Zomermuziekfestival, gratis toegankelijk en met een sterke line-up van artiesten, van Nederlandstalig, Blues tot Country/Rock. Zo zullen onder meer het Zoetermeerse Encore en de Varias band hun zomerse klanken ten gehore brengen.

De aftrap zal om 12.00 uur in de middag worden verricht door de Leidschendamse band ‘Livewire’. Hierna zal een doorlopend live programma starten met optredens van ‘Flipstick’, met voornamelijk beatmuziek uit de jaren ’60 en ’70, stevige bluesmuziek van ‘Very Old Nick’ - na ruim 50 jaar weer bij elkaar uit de Haagse Farenheitstraat- de ‘FS Lads’, ‘Smooth Syndicate’ met veel eigen werk, verpakt in een aparte jaren ’60 stijl, vervolgens de beurt aan ‘Varias band’, begonnen als docentenband van het Varias College in Den Haag. Zo rond 21.45 uur in de avond zal dit festival door niemand minder dan ‘Woodwind’ op spectaculaire wijze worden afgesloten, deze Country Rock groep heeft in het verleden al vele succesvolle optredens in de regio verzorgd. Doordat vijf bandleden zingen en het overige bandlid een zangverbod heeft, valt er zeker ook vocaal wat te beleven. Het gebruik van zowel elektrische als akoestische gitaren geeft Woodwind een aangename sound, terwijl instrumentwisselingen met verschillende gitaren, pedalsteel, mandoline en mondharmonica’s het ook voor de bandleden zelf spannend houdt.

a Woodwind oktober 2013Ook jong talent zal echter niet ontbreken met The Black Veins uit Den Haag, zij maken rockmuziek met invloeden uit de blues wereld. De bandleden hebben in het verleden hun sporen verdiend met onder andere The Upstairs, Yen Harley en Equal Souls en zijn in 2013 bij elkaar gekomen om het land te verblijden met een energiek, herkenbaar en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop. Het drietal weet explosieve zanglijnen, pakkende gitaarriffs, vuige baslijnen en stevige drumpartijen samen te voegen tot nummers vol vuur en verrassingen.

Het programma is de gehele dag en avond vrij toegankelijk.

-advertenties-

-goede doel-