RonJenner.nl-Jazz-0880
Zoetermeer Jazz, foto: Ron Jenner
 
Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota werd besloten dat Stichting Zoetermeer Jazz groen licht zou krijgen voor de subsidie van het festival Zoetermeer Jazz 2013. Gerhard  ten Hoopen, organisator van het festival, was zeer verheugd met het verkrijgen van de subsidie, maar zag zich tegelijkertijd geplaatst voor een moeilijke opgave: het organiseren van het festival in zeer korte tijd! Gerhard  ten Hoopen: "Dit is prachtig!, maar nu moeten we in no  time een klinkend festival op de rails zetten en dat gaan we doen ook!"
 
Veel plannen lagen al klaar en contacten met de musici waren er ook al, maar de uitdaging is om alles bij elkaar te brengen. Het Jazz festival zoals het nu op de planning staat duurt een hele maand en brengt klinkende Jazz namen op het podium.
 
Het festival begint  al op 1 september met op nagenoeg elk weekend jazzactiviteit in de stad,  variërend van een jazzmiddag (zondag) in de Sniep, een jazzconcours in het CKC,  het carillon van de Oude Kerk in de Dorpsstraat die op gezette tijden tot en met  5 oktober jazzmuziek zal laten klinken, een (gratis) jazzlezing door  Gerhard  ten Hoopen in de Sniep en jazzoptredens in het  Stadshart.
 
 
In verband met de jazzmaand van 1 september t/m 5 oktober is in overleg  met de Sniep besloten om nog een extra concert toe te voegen in het kader van Zoetermeer Jazz 2013: een spetterend optreden van Mr Boogie Woogie!
 
 zondagmiddag 1 september in de Sniep om 15:00 uur: - toegang €  7,50
 
 
Het was aanvankelijk onze bedoeling om deze  werkelijk geweldige pianist en zijn trio uit te nodigen tijdens de  afterparty op 5 oktober, maar dan moet hij een aantal optredens verzorgen in New  Orleans, USA!!   Mr. Boogie Woogie heeft zich naast zijn reguliere  repertoire ook gespecialiseerd in de muziek van Fats Domino en daar zal hij  op 1 september ook zeker het nodige van spelen. Dit wordt echt een lekker  swingend optreden, waarmee met deze opening, de jazzmaand meteen  wordt neergezet!
 
Reserveren is ook weer  mogelijk, maar let u op! in verband met  vakanties kan dit kan alleen tot en met  donderdag 15 augustus , dan  staan de stoelen weer als vanouds op uw naam!  
Mocht u na die datum alsnog willen reserveren, dan heeft u in ieder geval een zitplaats, maar  dan staan de stoelen niet meer op naam.
 
 
Op donderdagavond 12  september geeft Gerhard  ten Hoopen een jazzlezing in de Sniep over het  ontstaan van de jazz tot heden. Deze lezing, die rijkelijk wordt ondersteund  met beeld- geluidsfragmenten, wordt door het gehele land  gegeven en met veel enthousiasme ontvangen.
In het kader van Zoetermeer jazz 2013 is deze lezing  gratis!
 
Aanvang 20:00 uur.  Wel graag  reserveren!
 
Het grootste onderdeel van het festival  is natuurlijk de  JazzNight met bekende binnen- en buitenlandse jazzartiesten, die 5  oktober in de Sniep zal worden  gehouden. Er zullen optredens zijn in de reguliere zaal (Koetshuis), de bovenzaal, het restaurant en in  een grote festivaltent, die op de parkeerplaats wordt neergezet. 
 
Er was al een optie genomen op de Amerikaanse saxofoonlegende Scott Hamilton; ook zonder de subsidie zou dit optreden in ieder geval doorgaan, zij het met een verhoogde toegangsprijs. De reserveringen die al gemaakt zijn voor dit concert blijven natuurlijk staan. Het optreden zal op 5 oktober plaatsvinden in de festivaltent. Scott  zal worden begeleid door Pieter van Santen - piano, Vincent Koning - gitaar,  Frans Bouwmeester - contrabas en Bob Dekker - drums. 
 
De overige artiesten die optreden op het festival zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. De kaartprijs voor het festival op 5 oktober in de tent en de zalen  zal € 20,00 p.p. bedragen. 
U kunt al kaarten bestellen via een  e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met  vermelding van uw naam en adres plus postcode, en het aantal kaarten; dan krijgt  u bericht m.b.t. overmaking en portokosten. De kaarten worden  daarna naar uw adres gestuurd. Tijdens evenementen die vanaf 1 september  plaatsvinden kunnen ook kaarten worden gekocht.
 
 

 

-advertenties-

-goede doel-