‪#‎Free_Oum_Usama‬ designed by Al Farooq MediaEerder werd een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer opgepakt omdat zij verdacht wordt van het ronselen van islamitische jongeren voor de strijd in Syrië. Inmiddels wordt er online opgeroepen tot haar vrijlating. Moslimbroeders zeggen aanstaande donderdag te gaan protesteren op het plein voor de Tweede Kamer. 

Online werd door de betrokkenen zelfs een videotrailer gemaakt. Zij vinden dat hun 'zuster' onterecht vastzit: 'Wij zijn zeer verbaasd dat een 19-jarige en een jongedame hiervoor is gearresteerd', schrijven ze op Facebook. Om het protest op 1 augustus goed te laten verlopen, neemt de groep hun eigen beveiligers mee.

Niet alleen in Nederland wordt geprotesteerd, maar in verscheidene Euopese landen komen jonge moslims in opstand tegen de arrestatie van de negentienjarige vrouw. Zaterdag demonstreerde een groep mannen voor de Nederlandse ambassade in Londen en ook in Duitsland en Frankrijk waren er betogingen. 

De 19-jarige Oum Usama zou lid zijn van een groep radicale moslims. Bij een groot onderzoek kwam haar naam boven water drijven. Familieleden waren naar de politie gestapt, omdat ze vermoedden dat hun kinderen al in Syrië verbleven. 

-advertenties-

-goede doel-