norenIn de race om de nieuwe topschaatsbaan is de voorlopige gunning aan Almere toegewezen. Onder druk van een gerechtelijke uitspraak moesten de sportbonden KNSB en NOC*NSF deze week tot een beslissing komen. Heerenveen en Zoetermeer leggen zich niet zomaar bij dit besluit neer, maar gaan in beroep tegen de beslissing.

Ook vier gewesten van de schaatsbond KNSB hebben al aangegeven tegen de keuze van Almere te zijn. Zij zien meer in een samenwerking tussen Heerenveen en Zoetermeer.

Burgemeester Aptroot staat achter het beroep van het TranSportium: “Zoetermeer heeft kennis genomen van de voorlopige gunning aan Icedome door de KNSB en NOC NSF. Er is nog geen definitieve gunning, dus tot die tijd kunnen de andere kandidaten partijen nog (re)ageren tegen de voorlopige toekenning. Het TranSportium heeft al aangegeven tegen dit besluit in beroep te gaan en de gemeente volgt het verloop van deze procedure met grote belangstelling.

De gemeente Zoetermeer vindt de plannen van het TranSportium nog altijd het beste initiatief, zeker omdat het plan wordt gedragen door private investeerders, betrouwbare partijen Siemens, Dura Vermeer en Royal Haskoning/DHV en er geen overheidsgeld mee is gemoeid. Ook wat betreft het innovatieve bouwprogramma zorgt de combinatie met andere functies binnen het plan van TranSportium voor een zeer hoogwaardige en duurzame (top)sportvoorziening in de Randstad. Hiermee heeft het TranSportium een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de andere plannen.”

-advertenties-

-goede doel-