natuurtuin ZoetermeerMeelopen met een gids door het Westerpark? Dat kan op zondag 28 juli om 14.00 uur. De wandeling van ongeveer een uur begint bij ’t Westpunt in het park. De Natuurtuin staat volop in bloei, bijvoorbeeld met (witte) margriet, (gele) pastinaak en (lichtpaarse) beemdooievaarsbek. Door de op kleine schaal aangelegde landschappen komen er veel verschillende planten in de tuin voor. Deze trekken weer insecten, vogels, en kleine zoogdieren aan en zorgen dus voor een grote biologische diversiteit.

Vanwege de biodiversiteit wil de gemeente Zoetermeer het aantal soorten spontaan levende plant- en diersoorten op haar grondgebied minimaal in stand houden en liefst nog iets laten groeien.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Meer informatie via (079)3413473 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-