01 Eli Dijkers Presentatie Beeldenstorm 4MKB 2013

Een beeld uit de expositie van Eli Dijkers

Beeldmakers Jesse Bom, Eli Dijkers en Rob Verbunt beklinken deze maand officieel hun samenwerking in een nieuw collectief genaamd VOS. De alumni van Fotoacademie Rotterdam doorliepen gezamenlijk hun driejarige studie en zinspeelden al tijdens het eindexamenjaar op een samenwerkingsverband.

Jesse, Eli en Rob beklinken het beeldcollectief op gepaste wijze met een trio-expositie genaamd 'Beeldenstorm'. Deze expositie zal van half juli tot en met november 2013 te zien zijn in het Zoetermeerse 4MKB Center.

Uitgedaagd

“Op zich zijn we drie hele verschillende fotografen. Qua thematiek, werkwijze en techniek, maar ook bijvoorbeeld doordat Jesse, de Cum Laude afgestudeerde van het trio, zich in tegenstelling tot Eli en mij, ook toelegt op het maken van korte films.”, legt Rob uit. “ Toch, en juist daarom, hebben wij elkaar tijdens de opleiding echt gevonden en hebben wij elkaar telkens uitgedaagd om verder te gaan. In het ontwikkelen van concepten, in het persoonlijker maken van wat we vastleggen, in de presentatie van ons werk enzovoort.” Rob, die woont en werkt in Zoetermeer, zag in 4MKB Center een uitstekende locatie om te exposeren. “Patrick en Remko, de oprichters van 4MKB, zochten naar een nieuwe invulling van het atrium in het gebouw, dus de optelsom was snel gemaakt.”

Vrij binnenlopen

Geïnteresseerden kunnen op doordeweekse dagen, tussen 09.00 uur en 17.00 uur, vrij binnenlopen in 4MKB Center aan het Bredewater om de expositie, bestaande uit autonoom documentair binnen- en buitenlands werk, film stills, en erotisch getinte fotografie te bekijken. Later dit seizoen zal het collectief in de expositieruimte, een Indian Summer Party houden waarbij er gelegenheid is om onder het genot van een hapje en een drankje, werken te bekijken en met de fotografen te spreken.

Op de hoogte blijven? www.facebook.com/VOScollectief | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-