pr16 pr7

Samen met vrienden en vriendinnen beleven tienduizenden scouts in de zomer de tijd van hun leven tijdens een week kamperen, bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep of op het water. Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens.

De jeugdleden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) zijn van 20 t/m 27 juli op zomerkamp en sluiten daarmee scoutingseizoen 2012-2013 af.

De welpen van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) en van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) verblijven deze week gezamenlijk in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Bilthoven. Zij hebben een ‘Smurfenkamp’ waarbij de welpenleiding plotsklaps omgetoverd werd tot omgekeerde smurfen. Dit was een fout van Gargamel die zichzelf in een smurf wilde omtoveren. De welpen moeten nu op zoek naar zijn spreukenboek met de tegenspreuk en het tovermiddel om de leiding weer terug te toveren.

pr8 pr9

De scouts (meisjes van 11 tot 15 jaar) zijn gaan fietsen naar Capelle aan den IJssel en kwamen na een fietstocht van 21 kilometer bij Scout Centrum Rotterdam aan. Hier werden de tenten op gezet, een watergevecht gehouden en met houten palen en touw een keuken gepionierd. De kampweek heeft als thema ‘The Flintstones’. Zij gaan onder andere hiken, fietsen, shoppen tijdens de Mutsendag en werken aan een insigne.

De scouts (jongens van 11 tot 15 jaar) kamperen bij scouting labelterrein Dwingeloo. Het kamp staat in het teken van ‘De vloek van de witte heidejuffer’ wat gaat over de legende van de dood van de juffer die witte heidebloemen kreeg en waarvan de geest nog steeds schijnt rond te dwalen als de avonddamp over de heide trekt.  

Hoogtepunten in het kamp zijn een hike lopen, zwemmen, een excursie naar voormalig kamp Westerbork en een ochtendje survivallen.

Ook de vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) verblijven deze week in Dwingeloo. Zij maken tijdens het kamp een ‘Reis om de wereld’ en gaan onder andere vlotvaren, een hike lopen, boemerangs maken en millepap eten.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) hielden eerder met bevers van een andere scoutinggroep een kampweekend in clubhuis De Chute.

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) gaan van 27 juli tot 3 augustus op kamp. Zij zoeken het verderop en gaan met de trein naar Scoutingterrein Brexbachtal in Neuwied in Duitsland. Daar ondernemen ze diverse outdoor activiteiten.  

pr11 pr12

De roverscouts (jongeren van 18 tot 21 jaar) gaan van 17 t/m 24 augustus op kamp. Op het programma staat een hoogteparcours, hunebedden en Assen een bezoekje brengen, messen maken en een hike lopen. Het thema is gezelligheid!

Na de zomerkampen hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 28 september 2013 vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste van elke speltak (leeftijdsgroep) over gaan naar de volgende. Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl. Ook zijn twitter en facebook te volgen met de nodige belevenissen tijdens de verschillende zomerkampen.

-advertenties-

-goede doel-