xiamen1Zoetermeer krijgt van 14 tot en met 16 augustus bezoek uit de Chinese stad Xiamen. Dat gebeurt wel vaker, maar dit is de eerste keer dat de delegatie voor een groot deel bestaat uit bewoners en leerlingen/studenten. De gemeente is gastheer voor de delegatie en is op zoek naar gastgezinnen die in deze periode een gezin of een leerling/student willen opnemen.

Doel van het bezoek is om kennis te maken met inwoners van Zoetermeer en om te komen tot een culturele uitwisseling. In de groep zitten 2 leerlingen van de lagere school in de leeftijd van 5 en 8 jaar en 1 leerling van de middelbare school van 16 jaar oud.

Volgend jaar in Xiamen

Door de zomervakantie is het niet mogelijk om de delegatie in contact te brengen met Zoetermeerse scholen die nu natuurlijk zijn gesloten. Door de Chinese inwoners van Xiamen via gastgezinnen kennis te laten maken met Zoetermeerse bewoners kan het bezoek toch een succesvolle ervaring worden. Naar verwachting wordt een soortgelijke ontmoeting volgend jaar in Xiamen georganiseerd.

Zoetermeerders die een gezin uit Xiamen willen ontmoeten of als gastgezin willen fungeren, en/of vragen hierover hebben, kunnen contact opnemen met Fons de Ree van de gemeente Zoetermeer. Telefonisch kan dat via 14 079 of via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Zoetermeer heeft al meer dan 10 jaar een vriendschapsband met het Chinese Xiamen. De afgelopen jaren hebben er op meerdere terreinen (bedrijfsleven, cultuur, sport, onderwijs) uitwisselingen plaatsgevonden.

-advertenties-

-goede doel-