sh-bibliotheek3De Bibliotheek Zoetermeer is met de gemeente in gesprek gegaan om een nieuw concept te ontwikkelen nu de toekomst van het stadsforum ongewis is. De Zoetermeerse bibliotheek hoopt een situatie te kunnen bewerkstelligen waarin de bibliotheek, de gemeente en verschillende andere culturele, maatschappelijke en educatieve organisaties een plek krijgen om elkaar zo te versterken.

Het doel is om van dit nieuwe centrum een laagdrempelig en multifunctioneel middelpunt te maken waar bezoekers makkelijk binnen kunnen lopen. De bedoeling is om een “fysieke toegangspoort voor maatschappelijke, educatieve en culturele informatie en participatie, met een prettige ambiance en met bruis” te creëren. Om dit te realiseren zal onder andere een horecagelegenheid deel uitmaken van het nieuwe centrum.

Op dit moment wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de bibliotheek en de gemeente om dit concept met elkaar te ontwikkelen in samenwerking met  organisaties in de stad die op deze gebieden actief zijn. Het is de bedoeling om ruimtes zoveel mogelijk multifunctioneel in te zetten. Op dit moment huisvest de bibliotheek al de Volksuniversiteit en Meerpunt.

In augustus doet de bibliotheek een verkenning naar andere partijen die deel willen uitmaken van dit nieuwe centrum. Organisaties die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Eddie Westbroek op telefoonnummer: 06-45343915 of via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In september zal het concept, in samenwerking met de gemeente en geïnteresseerde partners, geconcretiseerd worden.

 

Lees meer: stadsforum pas op de plaats

stadsforum gemiste kans

-advertenties-

-goede doel-