Als de nieuwbouw van Kentalis in Zoetermeer in gebruik wordt genomen, krijgt het gebouw een nieuw adres: Meerzichtlaan 300-302. Zover is het nog niet, want de bouw van het Zorg-Onderwijs-Centrum (ZOC) is in volle gang. Dat is te zien in een nieuwe aflevering van het Bouwjournaal, dat vanaf nu te bekijken is op het Kentalis You Tube-kanaal: www.youtube.com/user/KoninklijkeKentalis.

 Kentalis2

De presentatie is dit keer – net als bij de tweede aflevering – in handen van Saleban, een leerling van Kentalis Scholengemeenschap Effatha. Hij heeft wel gezelschap van schoolgenootje Romana. Samen zullen ze de reguliere afleveringen van het Bouwjournaal presenteren.

KentalisDeze aflevering laat zien wat er tussen april en nu is gebeurd op het bouwterrein, waarbij speciale aandacht is voor heien.

Het ZOC is voor kinderen, jongeren en volwassenen afkomstig uit Zoetermeer, de omliggende regio, de hele provincie Zuid-Holland en daarbuiten. Deze cliënten en leerlingen hebben moeite met horen of communiceren. Ze zijn doof of slechthorend, zijn doofblind of hebben ernstige communicatieproblemen. Dit soms in combinatie met een verstandelijke beperking, motorische of psychiatrische problemen.

In het ZOC biedt Kentalis begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek. Naast de regionale zorgtak van Kentalis en Kentalis Scholengemeenschap Effatha komt in het complex Kombino, dat specialistische kindzorg en reguliere kinderopvang biedt. In het onderwijsgebouw krijgt ook de Zoetermeerse locatie van De Voorde – onderdeel van de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) – de beschikking over een deel van het onderwijsgebouw.

foto's: Kentalis

-advertenties-

-goede doel-