opvoedpoliHet aantal mensen dat aanklopt bij de Opvoedpoli met vragen over de opvoeding is het afgelopen jaar met 43 procent gestegen. In 2011 namen ongeveer 10.000 mensen contact op met de instantie; vorig jaar waren dat er 3000 meer. De eerste Opvoedpoli was in Amsterdam. Inmiddels zijn er ook vestigingen in steden als Den Haag, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle en Enschede.

De Opvoedpoli biedt sinds 2011 hulp aan ouders die met opvoedproblemen zitten, zoals een spijbelend kind. In een gesprek wordt gezocht naar een oplossing.

Dat er meer mensen om hulp vragen, heeft volgens oprichtster Linda Bijl van de Opvoedpoli voor een groot deel te maken met de crisis. Steeds meer kinderen groeien op in armoede. De prioriteit ligt bij de ouders vaak bij hun financiƫle situatie en niet bij de opvoeding van hun kind, zegt Bijl. Daardoor stapelen de problemen in het gezin zich op.

De meeste cliƫnten van de Opvoedpoli zijn doorverwezen door de huisarts of door Bureau Jeugdzorg. In sommige gevallen lopen mensen ook gewoon binnen, zegt Bijl. "Er was veel vraag naar een plek waar je direct terecht kunt met problemen."

-advertenties-

-goede doel-