Verplaatsing dinsdagmarkt naar Oosterheem

lok-sh-markt-1Volgens een besluit van het college van burgemeester en wethouders wordt de dinsdagmarkt vanaf 22 oktober 2013 gehouden aan de Florence Nightingalelaan in Oosterheem. Daarmee komt een einde aan de dinsdagmarkt op de Markt. Al in februari 2010 sprak het college het voornemen uit voor deze verhuizing. De dinsdagmarkt in het centrum trekt te weinig bezoekers, en de bewoners van Oosterheem willen heel graag een warenmarkt. In september is de nieuwe locatie klaar. De besluiten over de verplaatsing en de benodigde verkeersmaatregelen liggen van vrijdag 19 juli 2013 tot en met donderdag 12 september 2013 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het stadhuis.

De dinsdagmarkt wordt vanaf 22 oktober elke dinsdag gehouden aan de Florence Nightingalelaan bij winkelcentrum Oosterheem. Hierdoor zijn die dag ongeveer 60 parkeerplekken en een fietspad elke week tijdelijk afgesloten. Er blijft voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en voor fietsers zijn er alternatieve routes.

Verhuizing markt

De openbare ruimte rond het winkelcentrum Oosterheem is in september 2013 klaar. Dan zijn ook de voorzieningen voor het marktterrein klaar. Die bestaan onder andere uit water– en stroomvoorzieningen en vloeistofdichte vloeren (voor de viskramen). In overleg met de marktcommissie, bestaande uit een vertegenwoordiging van gemeente en marktkooplieden, is de datum voor de verhuizing vastgesteld. De laatste dinsdagmarkt op de Markt is op 15 oktober. De zaterdagmarkt op de Markt blijft gewoon bestaan.

Gemeente en marktcommissie informeren gezamenlijk de (toekomstige en huidige) bezoekers en omwonenden van de dinsdagmarkt over de verhuizing.

Klik hier voor alle openingstijden van de markten in Zoetermeer: www.zoetermeeractief.nl/openingstijden/markten

-advertenties-

-goede doel-