vleermuisDe procedure voor het verlenen van kapvergunningen voor de platanen in Seghwaert heeft enkele weken langer geduurd dan eerder was verwacht. Oorzaak hiervan is dat in de buurt van de te kappen platanen vleermuizenkolonies aan de huizen zijn aangetroffen. Dit geldt voor de Gaardedreef, Akkerdreef (Parkdreef tot Spruitkoolakker), Akkerdreef (Spruitkoolakker tot Tochtpad) en Velddreef (Tochtpad tot Vogeldreef). De kapvergunningen voor deze deelgebieden worden naar verwachting in het najaar verleend. De publicatie van kapvergunningen gebeurt via de openbare bekendmakingen in het Stadsnieuws Bulletin in huis-aan-huisblad Zoetermeer Dichtbij.

Voor de gebieden in Seghwaert waar geen vleermuizenkolonies zijn aangetroffen kunnen de kapvergunningen worden verleend. Deze zijn 11 juli 2013, gepubliceerd in de openbare bekendmakingen in het Stadsnieuws Bulletin in Zoetermeer Dichtbij.

Mogelijk invloed op eerdere plannen

In september 2013 wordt opnieuw onderzoek gedaan naar de vleermuizen en hun leefgebied in de beschreven deelgebieden in Seghwaert. Op basis van dit najaarsonderzoek kunnen in dat gebied locaties aan het licht komen, die belangrijk zijn voor de vleermuizen in de wijk. De aanwezigheid van de vleermuizen kan in deze deelgebieden op onderdelen nog leiden tot gewijzigde uitkomsten.

In het onderzoek worden aanbevelingen gedaan om wellicht op sommige plaatsen platanen te laten staan, die eerder in overleg met bewoners in de plannen waren verdwenen. Als dat het geval is gaat de gemeente vanaf eind september opnieuw met de bewoners in deze straten in gesprek.

De vervanging van een deel van de platanen in Seghwaert is een interactief proces geweest, waarbij bewoners en natuurverenigingen intensief betrokken zijn geweest. Ongeveer 90 wijkbewoners hebben de afgelopen maanden over de plannen meegepraat.

Bezwaar

Gedurende 6 weken kan bezwaar worden ingediend tegen de verleende kapvergunningen (het gaat hier om de gebieden waar geen vleermuizenkolonies zijn aangetroffen). De uitgebreide informatie hierover is terug te lezen in de openbare bekendmakingen in het Stadsnieuws Bulletin in Zoetermeer Dichtbij. Op basis van het definitieve plan Platanen Seghwaert is op 30 mei 2013 de aanvraag voor de kapvergunning -verdeeld over 12 deelgebieden- gepubliceerd in Zoetermeer Dichtbij. Op de wijkwebsite Noordhove-Seghwaert staat alle informatie over de platanen Seghwaert. Daar is ook de Overzichtskaart Platanen te zien, waarop alle 12 deelgebieden staan vermeld.

Voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/noordhove-seghwaert.

-advertenties-

-goede doel-