Zomeravondtuin 18 juli Annette DoornDe zomer is een heerlijke tijd om lekker in de tuin te genieten, of… te werken aan een nieuw ontwerp voor uw tuin! Bij Zomeravondtuinen, georganiseerd door de Zoetermeerse afdeling van Groei & Bloei, kunt u twee privé tuinen gratis bezichtigen en leuke ideeën opdoen voor uw eigen tuin!

De tuin van Annette Doorn, Hebriden 64, open van 18.30 tot 22.30 uur, is de (voor)tuin aan de Hebriden in de nieuwbouwwijk Oosterheem. Het is een jonge tuin; de huizen zijn pas in 2010 opgeleverd. Bij het tuinontwerp zijn het huis en de omgeving betrokken. In de tuin is jaar rond veel te zien: wintergroen en winterbloeiend, voorjaarsbollen, kruiden, fruit, bloeiende klimmers en herfstbloeiers. Bijzonder is dat het huis geen achtertuin heeft en voor de eigenlijke tuin is. De tuin ligt vol in de zon en heeft daardoor een bijna zuidelijk karakter. De meeste planten staan in de volle grond en daardoor hoeft er weinig gesproeid te worden.

zomeravondtuin 18 juli Monica SevinkDe tuin van Monica Sevink , Florazoom 26 open van 19.00 tot 22.00 uur . De ingang is achterom via de Zilverberkzoom.

De tuin van Monica is te typeren als een sfeertuin. Kleurrijk met vaste planten in combinatie met zomerbloeiers en enkele klimmers. In de tuin zijn, met oog voor detail, diverse sfeerhoekjes met zitplaatsen gecreëerd. De voor een deel jonge tuin is recent door Groei & Bloei bij een promotiefilm, met behulp van Rob Verlinden (bekend van het TV-programma Robs grote tuinverbouwing), ingezet.

Een heerlijke zomeravondtuin om te bezoeken.

Foto’s door: Lilian Harteveld

-advertenties-

-goede doel-