HandboeienDe Raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft woensdag 10 juli voor de Zoetermeerder de gevangenhouding voor de duur van 60 dagen bevolen.

De vrouw is eerder al in vrijheid gesteld en zal later voor de rechter moeten verschijnen. De politie doet nog verder onderzoek.

Het duo konden eind mei worden aangehouden toen de bewoner van de Vriezenweg in Leimuiden de twee betrapte bij zijn huis. De bewoner reed rond 11.00 uur samen met zijn vader langs zijn woning en zag dat de voordeur open stond. Ook was er een onbekende auto op zijn erf geparkeerd. Vervolgens kwam er een man uit de voordeur gelopen. De bewoner blokkeerde met zijn auto de doorgang voor de onbekende auto en sprak de man aan. Die zei dat er was ingebroken en beweerde dat hij iemand had zien wegrijden op een scooter. De bewoner geloofde het verhaal niet en belde de politie. Bij de woning bleek er niets te zijn gestolen.

De recherche heeft daarna onderzoek gedaan en stuitte daarbij op drie inbraken en één poging waarvoor de man mogelijk verantwoordelijk voor was. De vrouw wordt ook verdacht van de poging inbraak. De drie andere inbraken en de poging bij woningen werden op soortgelijke wijze gepleegd. Daarbij viel het op dat het alle om vrijstaande woningen ging.

Het onderzoek naar de (poging) inbraken leidde door onder meer sporenonderzoek en getuigenverklaring naar de twee verdachten.

Lees meer: actueel nieuws

-advertenties-

-goede doel-