Op dinsdag 16 juli wordt een tweede bewonersavond gehouden over het plaatsen van een legale graffitiwand bij het skatepark in het Vernède sportpark in de wijk Dorp. De avond is er voor omwonenden, gebruikers van het skatepark, graffitiartiesten en andere gebruikers van het park om te tonen hoe het park en de wand eruit komen te zien. Suggesties voor leefregels in het skatepark zijn deze avond van harte welkom.

Tijdens de eerste bewonersavond op 28 mei heeft de gemeente aangegeven dat de graffitiwand er komt en welke plek volgens de gemeente het best passend zou zijn. Verschillende aanwezigen stelden een andere plaats bij het skatepark voor. Tijdens de bewonersavond op 16 juli legt de gemeente twee varianten aan de aanwezigen voor. Als er veel voorkeursstemmen zijn voor een variant, volgt de gemeente. Indien de meningen verschillen, neemt de gemeente de beslissing over de plaats van de wand.

Programma 20130712 16206

De bewonersavond is op dinsdag 16 juli van 19.30 tot 20.30 uur in 2B-home aan de Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT Zoetermeer.

Het programma:

- 19.15 uur Inloop koffie en thee

- 19.30 uur Openingswoord Mariëtte Van Leeuwen (wethouder Jeugd)

- 19.50 uur Bekijken van de tekeningen, voorkeur aangeven, input geven voor leefregels

- 20.30 uur Afronding

Aanmelden

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn per brief uitgenodigd om de bewonersavond bij te wonen. Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel bij de avond aanwezig willen zijn kunnen zich uiterlijk 15 juli aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 079-346 9001. Bij de aanmelding vraagt de gemeente naar een e-mailadres of woonadres, om een verslag van de avond na te sturen.

Geschikte plek

De gemeente kreeg van verschillende jongeren onafhankelijk van elkaar het verzoek voor een tweede legale graffitiwand in Zoetermeer. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarom op dinsdag 21 mei tot het plaatsen van een tweede wand. Het Vernède sportpark is hiervoor door de gemeente aangewezen als geschikte plek. Door de wand bij de skatebaan te plaatsen, gaat het nauwelijks ten koste van het groen in het park.

Creativiteit

Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd): “De reden om de graffitiwand te plaatsen in het Vernède sportpark in de wijk Driemanspolder is dat daar nu weinig voorzieningen zijn die aansluiten bij de leeftijd van de jongeren die er wonen. De eerste graffitiwand, bij de fietstunnel bij het Boerhaavepad is een groot succes. Jongeren maken er graag en veelvuldig gebruik van. De tunnel is een voorziening waar jongeren hun creativiteit kunnen uiten. Ik ben blij dat we nog zo’n voorziening kunnen plaatsen voor de jeugd.”

-advertenties-

-goede doel-