le-langeland2Als de NMA (Nederlandse Mededingingsautoriteit) akkoord gaat dan is het LangeLand ziekenhuis gered. En wel met een opvallende, zelfs unieke constructie voor Nederlandse begrippen.

Het eigen personeel investeerd 1,5 miljoen euro en is daarmee voor 20% aandeelhouder. De Vierstroom (thuiszorgorganisatie) investeert 6 miljoen in het financieel noodlijdende ziekenhuis.

Met dit plan is het basisziekenhuis is Zoetermeer veilig gesteld. De gemeente Zoetermeer staat achter dit plan dat op 1 september 2013 van start moet gaan.

Ook is bekend gemaakt dat de naam zal veranderen, maar wat die naam gaat worden is nog even afwachten.

ZoetermeerFM bracht via de Twitter naar buiten dat LangeLand crisismanager J.W. Brinkman heeft gemeld: “Lange land ziekenhuis krijgt kapitaal injectie van 14,5 miljoen euro.”

Op de site van het LangeLand staat te lezen:

Bijzonder is dat de medische staf van Het LangeLand Ziekenhuis mede-eigenaar wordt. Jos Roelofsen, voorzitter van de medische staf: “Wij vinden het van groot belang voor onze patiënten dat het ziekenhuis blijft bestaan. Het is een unieke kans om door samenwerking in de keten de kwaliteit van zorg efficiënter en beter te kunnen maken. Als mede-investeerder dragen we ook meer verantwoordelijkheid voor de organisatie van de zorg.”

 

Lees ook: zoetermeeractief.nl/langeland in gesprek met vierstroom

-advertenties-

-goede doel-