In de nieuwe locatie van Piëzo in Oosterheem werden maandag 8 juli de diploma’s uitgereikt aan achttien kandidaten die het WZH traject gevolgd hebben.

De kandidaten zijn Zoetermeerse bewoners die of via de PiëzoMethodiek of via WZI (Werk, Zorg en Inkomen gemeente Zoetermeer) of via Woonzorgcentra Haaglanden zijn gestart met een opleiding. Zij krijgen een diploma MBO 2 opleiding Zorg en Welzijn en een baan in het verpleegtehuis van WZH in Oosterheem.

DSC02483-1Via het WZH traject worden werkzoekenden, ondermeer vanuit de bijstand, opgeleid om de overgang te maken naar een betaalde baan in de zorg. De kandidaten die hun diploma krijgen volgden de opleiding en kregen begeleiding via het ROC ID college dat ook stageplekken organiseerde. Het is voor de tweede keer dat er diploma’s worden uitgereikt aan het einde van een leertraject dat een jaar duurt.

De gemeente noemt het een succes vanwege de directe samenwerking met de werkgever, de baangarantie, het belang van een startkwalificatie en het feit dat een vrij hoog percentage van de kandidaten het traject succesvol doorloopt. Het vinden van kandidaten is doorgaans geen probleem. In de bestanden van WZI (Werk, Zorg en Inkomen) zitten veel (alleenstaande) moeders. Deze zijn vooral geschikt voor dit soort trajecten. Wethouder de Jong zegt hierover: “Ik heb grote waardering voor de grote groep die de eindstreep heeft gehaald.”

Het traject voorziet in een personeelsvraag van WZH. “We willen dit natuurlijk graag doorzetten van jaar tot jaar, maar dit is afhankelijk van de vraag van WZH. De marktomstandigheden zijn zodanig dat WZH voor de (eventuele) nieuwe groep geen baangarantie meer kan afgeven. We moeten nog bekijken of er een nieuwe groep gestart gaat worden; we zijn daarvoor afhankelijk van partijen zoals WZH,” aldus wethouder de Jong.

WZH voorziet in zorg voor ouderen met zeer diverse multiculturele achtergronden. Door dit traject worden zowel via de gemeente als via stichting Piëzo kandidaten aangeboden met een vergelijkbare achtergrond.

-advertenties-

-goede doel-