Bouwdorp 1 hres

P1130416Het Promenadeplein in het Stadshart staat deze zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur helemaal in het teken van de denksporten en iedereen kan gratis meedoen. Er staan twee tuinschaakspellen met levensgrote stukken op het Promenadeplein opgesteld. Deze zijn het meest populair bij de jeugd. Speciaal voor hen komt Clown Polletje ook nog langs en geeft de kids op zijn eigen ludieke wijze schaakles!

De bezoekers aan het Stadshart kunnen schaken tegen vrienden of familieleden of tegen een andere voorbijganger. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te spelen tegen enkele leden van schaakvereniging Botwinnik. Er kan plaatsgenomen worden achter de schaakborden die te vinden zijn op de kraampjes op het Promenadeplein, en zo kunnen interessante, leuke én spannende partijen ontstaan!

Ook kan er gedamd worden. Bram Doeves, dammer bij Samen Sterk Hazerswoude en tevens damrubriekschrijver van Streekblad (weekendwebsite) is deze dag aanwezig. Oud wethouder Jo Fijen, eveneens dammer bij Samen Sterk Hazerswoude, is bereid gevonden om 12.00 uur de officiële opening te verrichten en zal vervolgens een simultaanwedstrijd spelen. Er kan voorafgaand en na de simultaan op het “grote” bord worden gedamd (10x10 velden; Pools dammen), maar ook op het “schaakbord” (8x8 velden; Spaans dammen en/of checkers). Damliefhebbers zijn hierbij natuurlijk van harte welkom!

Het bridge zal zich dit jaar ook manifesteren op het spellenfestijn. Bridge is in Zoetermeer verreweg de grootste denksport met 20 bridgeclubs en zo’n 1200 clubbridgers. Bridge Promotie Zoetermeer zal met twee bridgeparen demonstraties geven. Verder zullen zij aan belangstellenden informatie verstrekken en zijn er ook folders over bridge beschikbaar.

Tevens wordt de denksport Go gedemonstreerd en uitgelegd. Zelf een partijtje meespelen mag natuurlijk ook! 

Diegenen die op deze zaterdag in het Stadshart de beste prestatie leveren, ontvangen een prijs.

P1130427Ook is er een prijsvraag waarmee leuke prijzen te winnen zijn o.a. het door Bram Doeves geschreven boekje “Bridge in Zoetermeer”, maart 2013.

Maar er is nog meer leuks in het Stadshart te vinden deze zaterdag! Zo wordt een Oudhollandse Sjoelcompetitie georganiseerd. En de jeugd kan bezig zijn met het bouwen van een miniatuurdorp in de Burgemeester van Leeuwenpassage. Zonder hamer, spijkers of zaag kunnen zij aan de slag om een prachtig bouwwerk neer te zetten.  

Kom ook gezellig langs, zaterdag 13 juli, en dam, schaak en speel mee!

-advertenties-

-goede doel-