Een 21-jarige man uit Den Haag veroorzaakte maandag 8 juli een zwaar ongeval op de A12. Omstreeks 16.15 uur reed hij na het tanken op de A1 ter hoogte van Muiden weg zonder te betalen. De politie zette het kenteken van de man, dat het tankstation doorgaf, meteen in het opsporingssysteem, waarna medewerkers van de verkeerspolitie de auto op de A4 ter hoogte van Leidschendam zagen rijden. De bestuurder van de BMW gaf in eerste instantie gehoor aan het stopteken van de politie, maar reed hard weg op het moment dat de politie uitstapte. De medewerker van de verkeerspolitie moest opzij springen om niet aangereden te worden.

Vervolgens zette de verkeerspolitie de achtervolging in met assistentie van andere eenheden.

matrixbord-rood kruisRond 17.00 uur eindigde de achtervolging op de A12 Utrecht richting Den Haag ter hoogte van Nootdorp in een ongeval. De BMW kwam vermoedelijk door roekeloos rijgedrag, in botsing met een andere auto. De aangereden auto sloeg hierbij over de kop. De bestuurder van deze auto raakte hierdoor gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Ook de bijrijder van de BMW, een vrouw, raakte gewond en is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de BMW raakte licht gewond, is ter plaatse behandeld en overgebracht naar het politiebureau.

Het ongeval veroorzaakte lange files op de A12 omdat de meerdere rijstroken afgesloten moesten worden.

Later bleek dat de auto van de verdachte eind juni gestolen is in Den Haag. De politie heeft een bloedonderzoek gevorderd omdat er sterke aanwijzingen waren van drankmisbruik.

-advertenties-

-goede doel-