My Talent pers

Op donderdag 4 juli hebben zo’n 150 tweedeklassers van het Oranje Nassau College Clauslaan (ONC) hun project My Talent gepresenteerd. Doel van het project was om leerlingen te trainen in de vaardigheden die nodig zijn om goed in een maatschappij te kunnen meedraaien en ze tegelijkertijd te helpen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. In een spetterende show kwam alles waar ze het afgelopen jaar aan hebben gewerkt bij elkaar.

Om goed in een maatschappij te kunnen functioneren, zijn niet alleen sociaal-emotionele vaardigheden belangrijk, maar ook inzicht in het mechanisme van succesvol ondernemen. De leerlingen hebben daarom  het afgelopen schooljaar een functie gekregen binnen een grote ‘organisatie’, het team van My Talent. Ze waren zelf verantwoordelijk voor het hele project en werden zo getraind in overleggen, compromissen sluiten, plannen, organiseren, slim omgaan met teleurstellingen, creatief omgaan met beperkte middelen, actief op zoek gaan naar een helpende hand. Kortom, vaardigheden die de leerlingen voorbereiden op hun rol in de samenleving.

De leerlingen hebben alles uit de kast gehaald om een topprestatie neer te zetten. De show, met als thema New York, werd in zijn geheel gepresenteerd en uitgevoerd door de leerlingen. Er waren dansers, rappers, zangers, modellen en pianisten te zien. Daarnaast hebben de leerlingen zorg gedragen voor de organisatorische en technische ondersteuning. De voorstelling was vermakelijk én informatief want de presentatoren hebben gaandeweg de show het hele proces in beeld gebracht.

Het concept van My Talent zo’n succes gebleken, dat dit volgend jaar ook weer op het rooster staat voor de tweedeklassers.

-advertenties-

-goede doel-