dp-winkelcentr-dorpsstraatDe Zoetermeerse gemeenteraadsfracties van CU/SGP, GroenLinks, LHN, PvdA en Zó! Zoetermeer nodigen de bewoners en ondernemers uit de Dorpsstraat en de directe omgeving uit, om in het Stadhuis met elkaar in gesprek te gaan over de Dorpsstraat en omgeving. Het is de bedoeling dat alle betrokkenen van gedachten wisselen over de toekomst van de Dorpsstraat.

Klaas Schra (CU/SGP): ‘Bloeistad Zoetermeer verdient een florerende Dorpsstraat.’

De brainstormsessie wordt gehouden op donderdag 11 juli 2013 vanaf 20.00 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (ingang Markt 10).

Een aantal direct betrokkenen wordt uitgenodigd om kort hun huidige problemen te schetsen. Ook zal aan de wethouder en de betrokken ambtenaren worden gevraagd om in een reactie uit te leggen waarom sommige keuzes zijn gemaakt. Er is volop ruimte voor discussie.

Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer): ‘Zó! Zoetermeer hoopt dat veel betrokkenen komen meepraten want de Dorpsstraat is belangrijk. Het moet er voor iedereen gezellig zijn, want daar hebben de ondernemers het meeste baat bij!’

 

Aspecten die aan het bod kunnen komen zijn:

·         Parkeren in het Centrum en de bereikbaarheid van de Dorpsstraat.

·         Fietsmogelijkheden en moet de Julianastraat een fietsstraat worden?

·         De economische situatie en de gevolgen voor de Dorpsstraat.

·         Hoe blijft een winkelstraat bloeien ondanks de opkomst van het internet-winkelen? En hoe wordt de diversiteit van het winkelaanbod vergroot?

·         Hoe voorkomen we verkeer- en parkeer-overlast voor de omliggende woningen in het Centrum en in Palenstein?

Iedereen is welkom, wel even aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-