Een gelukkige oude dag is niet vanzelfsprekend!

sh-biebmeerpuntVan 8 t/m 27 juli is in de Hoofdbibliotheek een fototentoonstelling te bezichtigen met portretten van gewone Zoetermeerse en Rijswijkse ouderen. De tentoonstelling, met foto’s van fotograaf Erik Sawaya, vraagt aandacht voor ouderen waarvoor een gelukkige oude dag niet vanzelfsprekend is. Dit is de start van de regionale campagne tegen huiselijk geweld.

Portretten

In opdracht van de GGD Den Haag maakte Erik Sawaya een serie portretten van ouderen in verzorgingshuizen. In samenwerking met Palet Welzijn zijn ook Zoetermeerse ouderen geportretteerd. Ieder model vertelt over een leefsituatie van een minder gelukkige andere oudere. Samen schetsen ze een beeld van de verschillende vormen van ouderenmishandeling. Want ouderenmishandeling is een breed begrip, het omvat bijvoorbeeld slaan, verwaarlozen, treiteren, uitschelden, bestelen, slechte verzorging, overbelaste verzorger of weinig eten.

Doorbreken taboe

Het is belangrijk om het taboe rondom mishandeling in huiselijke kring te verbreken en betrokkenen te stimuleren hulp te zoeken. Er worden daarom in regionaal verband diverse activiteiten georganiseerd om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Dit jaar is hierin speciale aandacht voor ouderenmishandeling. Zoetermeerse inwoners en professionals kunnen voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld in Den Haag.

-advertenties-

-goede doel-