20130705 15992

De bouw van het nieuwe Vrijtijdscentrum aan de Voorweg kan beginnen! Vrijdag 5 juli werd de eerste paal geslagen door wethouder Mariëtte van Leeuwen, zij werd daarbij geholpen door de beheerders van de drie vrijetijdsvoorzieningen. De Stadsboerderij, Stadstuinen en het VTC zullen vanaf volgend jaar op deze plek gaan samenwerken om kinderen een leuke middag te bezorgen en kennis te laten maken met natuur en dieren. Ook de geiten zullen uiteindelijk weer een plekje krijgen op het eiland, op het dak van het gebouw komt gras dat wordt kort gehouden door de geiten van de Stadsboerderij.

Leerlingen van basisschool Het Zwanenbos hebben de houten paaltjes en hamers versierd.

De bestaande locaties aan de Voorweg waren toe aan renovatie. Door de drie voorzieningen samen te voegen kan de gemeente een moderne voorziening realiseren, met behoud van het authentieke karakter. Mariëtte van Leeuwen: “De combinatie van de drie voorzieningen tot een ‘kinderdorp’ hier bij de Stadsboerderij bleek een goede oplossing om alle voorzieningen te behouden. Ik ben er zeker van dat het een prachtige locatie voor de kinderen zal worden!”

Patrick van Domburg voegde daar nog aan toe dat er op het vrijkomende stuk van de Voorweg weliswaar nieuwbouw zal komen, maar dat er zeker ‘historisch verantwoord’ gebouwd zal worden.

20130705 16004 20130705 16009

-advertenties-

-goede doel-