Op woensdag 27 november organiseert CROW samen met Acquire Publishing het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte. Dit congres heeft beleving, participatie en beheersoftware hoog in het vaandel staan. Daarnaast zijn ook vernieuwde vormen van en verdere ontwikkelingen rondom beheer van de openbare ruimte erg belangrijk tijdens het congres. Burgemeester Charlie Aptroot zal het congres, waarbij CROW als gast van de gemeente Zoetermeer aanwezig zal zijn, officieel openen.

 crow

“Het is nu de tijd voor innovatief beheer van de openbare ruimte en daarom is het tijd voor een nieuw congres”, aldus Ineke Westerbroek, projectmanager beheer openbare ruimte bij CROW. Daar waar eerder het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte vooral de aandacht kregen, neemt het beheer bij gemeenten een steeds belangrijkere positie in. Peter de Visser, hoofd afdeling stadsbeheer bij Gemeente Zoetermeer: “Door de omslag van groei naar beheer staat Zoetermeer, met de pioniersgeest die nodig was voor de groeifase, open voor vernieuwde vormen van beheer. Wij delen graag onze ervaringen en zijn daarom erg trots om gastgemeente te zijn voor dit congres.”.

Het thema van het congres is ‘Geef elkaar de ruimte’. Dit heeft alles te maken met de veranderende rol van de gemeente: van uitvoerend naar regievoerend, van burger- naar overheidsparticipatie en van meer naar minder. En natuurlijk heeft dat ook consequenties voor de partijen die daarbij betrokken zijn. Tijdens het congres zal er vooral ingegaan worden op de vragen ‘hoe pak ik iets aan?’, ‘hoe voer ik het uit?’, ‘hoeveel ruimte gun jij de ander?’ en ‘hoe vind ik de juiste kennis(sen) en informatie?’. Het congres zal in het teken staan van discussies, antwoorden, praktijkcases en vooral veel kennis delen met vakgenoten.

CROW

CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Een non-profitorganisatie waarin de overheid en het bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.

 

CROW wil graag betrokken beheerders ook de ‘ruimte geven’ voor input voor het congres. Heeft u ideeën voor het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte? Neem dan contact op met Ineke Westerbroek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., (0318) 695 322.

Voor meer informatie over het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte, kunt u terecht op de website van het congres voor het beheer van de openbare ruimte: www.nationaalcongresbeheeropenbareruimte.nl.

-advertenties-

-goede doel-