aftrap

In het kader van de viering van 150 jaar afschaffing slavernij, heeft de Stichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer een groot aantal evenementen georganiseerd. Afgelopen zaterdag (29 juni) begonnen de feestelijkheden met de aftrap van een voetbalwedstrijd bij SV Oosterheem. Omdat zijn partij (LHN) zich zo inzet voor de sport en betrokken is bij alle inwoners van Zoetermeer, viel aan Hilbrand Nawijn de eer te beurt om deze aftrap te verrichten waarna de wedstrijd kon beginnen.

Na de aftrap was in het Stadsmuseum de opening van exposities en er waren diverse activiteiten georganiseerd. Zo waren er muzikanten, dansers, informatie en dergelijke. Een en ander uiteraard omlijst met de nodige hapjes en drankjes. Door het goede weer kon er lekker in de tuin van het Stadsmuseum gezeten worden. De fractie van LHN was bij dit evenement ook vertegenwoordigd. Juliette Meurs (fractiesecretaris): “De LHN is er voor alle inwoners van Zoetermeer. Wij vinden het belangrijk dat de mensen dat ook zo ervaren. We leven met ze mee als ze het moeilijk hebben,  dus we  vieren ook met ze mee als er iets positiefs is.” De Stichting heeft een hele week vol feestelijke momenten georganiseerd met ter afsluiting een receptie op 7 juli. Het gehele programma is te vinden op www.slavernijztm.nl

Tijdens het eerste deel van het Voorjaarsdebat op 24 juni jl. heeft de fractie van LHN een aantal moties ingediend waaronder een motie voor onderzoek naar een goede sporthal voor topsporters, een motie voor behoud van de sport- en cultuurcheque en een motie voor het behoud en breder inzetten van de Combinatiefunctionarissen. Alle drie de moties zijn afgelopen maandag tijdens de stemmingen in het vervolg van het Voorjaarsdebat aangenomen. Het laat zich raden dat de LHN daar zeer content mee is.

-advertenties-

-goede doel-