Er is geen bewijs waaruit blijkt dat de twaalf bewoners uit de Houtbuurt, die op 24 augustus 2012 op het Morapad hardhandig door de politie zijn opgepakt en voor de duur van tenminste vijftien uren in een politiecel werden ingesloten, zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten; dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) afgelopen vrijdag bekend. Het OM ziet daarom af van strafvervolging. Het besluit van het OM komt voor de buurt niet geheel onverwachts. De bewoners hebben namelijk altijd aangegeven onschuldig te zijn.

Hieronder volgt een korte reactie van de bewoners:

Voorzittershamer“Het verstandige besluit van het OM stemt ons enigszins tevreden. Wij zijn onschuldig en het OM bevestigt dit nu. Waarom de politie op 24 augustus 2012 zo tekeer ging blijft voor ons een raadsel. Wij hopen dat daarover op korte termijn duidelijkheid komt.

De politieactie staat helaas niet op zichzelf. Ook na 24 augustus volgden meerdere ‘incidenten’ met de razzia uit de Oudejaarsnacht 2012/2013 als voorlopig dieptepunt. Dergelijke acties zijn onacceptabel en moeten een halt worden toegeroepen.

Vanwege uiteenlopende redenen wordt zinloos politieoptreden veelal niet aangekaart. Dat is problematisch en gevaarlijk. Laat dit daarom een inspiratiebron vormen voor iedereen die te maken krijgt met zinloos politieoptreden: Aankaarten is noodzakelijk en helpt!

Tenslotte bedanken wij iedereen die zich voor onze zaak heeft ingezet. Wij zijn blij met de hulp van GroenLinks Zoetermeer en haar fractievoorzitter mevrouw J. Groeneveld. Zonder hun bemoeienis was het wellicht heel anders gelopen.”

-advertenties-

-goede doel-