De gemeente begint vanaf 1 juli met het aanbrengen van sensoren in de parkeervakken rondom de Dorpsstraat. Dit is onderdeel van het dynamisch parkeerverwijssysteem dat wordt aangelegd om de bereikbaarheid van de Dorpsstraat te verbeteren. Het aanbrengen van de sensoren op de bestaande parkeerplaatsen heeft geen gevolg voor de bereikbaarheid van de parkeerterreinen. Deze hoeven tijdens de werkzaamheden niet te worden afgesloten.

FD3D1572Eerst worden de sensoren aangebracht op de lege parkeerplaatsen en dan de vrijkomende plekken. Intussen zijn in de CKC garage tegels geplaatst waar de sensoren in komen en dat is vlekkeloos verlopen. De sensor in ieder parkeervak informeert het parkeerverwijssysteem of een parkeerplaats vrij of bezet is.

Met het dynamisch parkeerverwijssysteem is het voor de automobilist vanaf de hoofdwegen makkelijk om te zien waar hij zijn auto kan parkeren als hij naar de Dorpsstraat wil. Het parkeerverwijssysteem geeft aan waar de parkeerterreinen liggen en hoeveel vrije parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. Op deze manier krijgt de bezoeker een betere verwijzing naar de grotere parkeerterreinen én kan deze gelijk zien hoeveel plaatsen beschikbaar zijn.

Zodra de sensoren zijn geplaatst begint het testen en tellen van de geparkeerde auto’s.

In de loop van de volgende maanden worden de verwijsborden geplaatst en als laatste stap de beschikbare vrije parkeerplaatsen getoond. Het streven is om het systeem uiterlijk op 1 november 2013 in bedrijf te hebben. Dan worden alle auto’s direct naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats geleid waardoor er minder zoekverkeer is. Dit bevordert ook de verkeersdoorstroming en is minder belastend voor het milieu.

Schema werkzaamheden aanbrengen sensoren:

1 t/m 5 juli

Ma –Di parkeerterrein bij de Mormonen Tempel

Wo parkeerterrein CKC

Do parkeerterrein Delftsewallen

Vrij parkeerterrein Pilatusdam

8 juli Ma parkeerterrein Pilatusdam 2e deel
15 t/m 19 juli

Parkeerterreinen aan de Osylaan

Ma bovenop parkeergarage

Di boven parkeergarage resterend deel

Wo hellingdeel naar de ondergrondse parkeergarage

Do-Vrij ondergrondse parkeergarage

-advertenties-

-goede doel-