img53

Het project My Talent van het Oranje Nassau College Clauslaan (ONC) helpt leerlingen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast worden de leerlingen getraind in vaardigheden zoals plannen, organiseren, overleggen, samenwerken en ondernemen. Doel van het project is om gezamenlijk tot een eindpresentatie te komen.

Uniek onderwijsconcept

Dat dit project structureel is ingeroosterd is nieuw. Eén keer per week werken de leerlingen onder leiding van verschillende docenten een lesuur van 75 minuten aan My Talent. Er wordt aandacht besteed aan organiseren, overleggen, expressie, communicatie, presentatie, samenwerking, creativiteit, luistervaardigheid, normen en waarden, verantwoordelijkheid, toewijding, discipline, ondernemen enz. De leerlingen worden op een ludieke manier getraind in deze vaardigheden die van belang zijn om op een efficiënte manier een bepaald doel te bereiken. Dit concept is inmiddels al zo’n succes gebleken, dat dit volgend jaar ook weer op het rooster staat voor de tweedeklassers.

Talentgroepen

De leerlingen hebben alles zelf moeten bedenken, organiseren en uitvoeren. In verschillende talentgroepen zijn ze aan de slag gegaan. Tatum: “Ik zit in de groep decor. Omdat het thema New York is, hebben we het Vrijheidsbeeld, de wolkenkrabbers en een New Yorkse taxi geschilderd op grote houten platen.” “Die wij hebben geregeld”, vult Jeffrey van de groep organisatie aan. “Wij moeten ervoor zorgen dat alles goed loopt. Terwijl andere groepen nu klaar zijn, hebben wij het juist extra druk om alles voor 4 juli te regelen.” Behalve decor en organisatie zijn er nog veel meer talentgroepen: zang, dans, ontwerpen, techniek, licht en geluid, koken en Duits. Volgend jaar komen er waarschijnlijk nog meer talentgroepen bij.

Subsidie

Het project wordt gesubsidieerd door X-ZJON! X-ZJON staat voor Action voor Jongeren. Het is een project van de gemeente Zoetermeer, uitgevoerd door het Jongeren Informatie Punt (JIP) Zoetermeer. De gemeente wil met dit project jongeren tussen de 12 en 23 jaar stimuleren om eigen activiteiten te bedenken en te organiseren.
Hoe alle activiteiten van het ONC Clauslaan in één voorstelling bij elkaar komen, moet blijken op 4 juli. Iedereen is welkom. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur en de show start om 19.30 uur. Een kaartje kost € 2,50 en kan vooraf via de school gekocht worden.

-advertenties-

-goede doel-