cultureleasEnkele in het oog springende onderdelen van de ‘Culturele As’ tussen Stadshart en Dorpsstraat gaan concreet vorm krijgen. Dit zijn de burgverbinding tussen Marseillepad en Pastoorsbos, een aantrekkelijk verblijfsgebied rondom de Dobbe en voortbordurend op het succes van ‘Zondag in het Park’ een podium voor kleinschalige evenementen. Wethouder Robin Paalvast: “Dit college wil investeren in levendigheid van de binnenstad. We laten het gebied rond het Nicholaasplein zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat, maar maken zodanig aanpassingen dat het gebied goed geschikt is voor kleinschalige evenementen zoals Zondag in ’t Park.”

Verbinding van Marseillepad naar Pastoorsbos

Met een doorvaarbare brug van het Marseillepad naar het Pastoorsbos wil de gemeente het westelijk deel van de Dorpsstraat voor wandelaars vanuit het Stadshart op aantrekkelijke wijze bereikbaar maken.

Door de inrichting van het Pastoorsbos wordt een mooi verblijfsgebied gemaakt aan de overkant van het Marseillepad. Het ontwerp voor het Pastoorsbos kan op de informatieavond worden ingezien.

Bruis op het Nicolaasplein

Het Nicolaasplein wordt tijdelijk ingericht met voorzieningen die bijdragen aan de levendigheid, de aantrekkelijkheid en de belangstelling voor het gebied. Gedacht wordt aan een podium en tijdelijke horeca in de vorm van een strandtent. Voor het podium worden de oude stalen spanten gebruikt van station Zoetermeer Oost. De spanten zijn gemaakt door de firma Pieterman Hardglas en zijn al ruim 100 jaar oud. Hergebruik van de oude spanten geven extra sfeer aan de locatie.

Met het in 2014 georganiseerde ‘Zondag in het Park’ is aangetoond dat Zoetermeerders de plek weten te vinden en dat het genereren van ‘bruis’ op deze plek kansrijk is. De tijdelijke inrichting van het plein wordt afgerond voor de start van Zondag in het Park dat weer in juli start.

Informatieavond

De gemeente Zoetermeer organiseert op 11 februari van 19.00 tot 20.30 uur, in het bedrijfsrestaurant (Frankrijklaan 6) van het Stadhuis, een informatieavond over de inrichting van het Pastoorsbos en de brug over Dobbe en de tijdelijke inrichting van het Nicolaasplein. Op de avond geeft de gemeente een nadere uitleg op de plannen en de ontwerpen. Ook kunnen suggesties voor de ontwikkelingen aan de gemeente worden meegeven.

-advertenties-

-goede doel-