slide3Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft een nieuwe website: www.kwaliteitsteambuytenpark.nl. De site belicht de aandachtspunten van het Kwaliteitsteam, ondergebracht in rubrieken met foto’s en relevante documenten. “Wij willen meer informatie geven over wat ons bezighoudt en hierover geregeld nieuws brengen”, aldus voorzitter/secretaris Leon van den Berg. “Onze site is gemaakt door vrijwilliger Hassaneen Al Asady die programmeur is bij een ICT-bedrijf. Hij beheert de site technisch. Het Buytenpark kent hij vooral als voetballer van sportvereniging Oosterheem”.

Onder de vele foto’s ook drie speciaal gemaakte luchtfoto’s. “Hierop kun je duidelijk zien hoe allerlei activiteiten de natuur in het gebied bedreigen”. De site is een extra middel om de belangrijkste doelen van het Kwaliteitsteam te ondersteunen:

  • Ervoor zorgen dat de ruimtelijke, landschappelijke, en ecologische kenmerken van het Buytenpark blijven bestaan.
  • Extra oog voor de natuur, in het bijzonder de vogelstand. Speciale aandacht voor biodiversiteit, milieukwaliteit, geluidsniveau en cultuurhistorische waarden.
  • Het vergroten van de belangstelling voor en de kennis van de bijzondere natuur in het Buytenpark.

Natuur

De site geeft onder andere informatie en documentatie over de natuur in het Buytenpark, vooral via een koppeling met de weblog (buytenpark.wordpress.com) . Die wordt verzorgd door bioloog drs. Winfried van Meerendonk. Op de flora- en faunapagina staat nieuws. Bijvoorbeeld dat er zeker 110 vogelsoorten zijn in het Buytenpark en een bericht over de geplande oeverzwaluwwand.

SnowWorld

Ook veel informatie over de -volgens het kwaliteitsteam Buytenpark- ongewenste uitbreidingsplannen van SnowWorld. Bijvoorbeeld een bericht van de Commissie Bezwaar- en beroepschriften van de gemeente Zoetermeer. Die vindt het incorrect dat het college van B&W in augustus 2014 toestemming gaf voor voorbereidend werk voor de eventuele verlenging van de derde baan. Daaraan had een deugdelijk grondonderzoeksrapport vooraf moeten gaan, zoals eerder is vastgelegd in het bestemmingsplan Buytenpark.

Wie iets te melden of te vragen heeft over het Buytenpark kan daarvoor direct naar het contactformulier op de website. “We gaan dan meteen tot actie over en geven in elk geval binnen een paar dagen antwoord”.

-advertenties-

-goede doel-