gerben mourikHet maandelijkse orgelconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) zal zaterdag 31 januari worden verzorgd door Gerben Mourik. Op het programma staan werken van o.a. Guilmant ( 1e sonate), Franck ( Andantino), Corelli en een improvisatie .

Organist Gerben Mourik is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente in Oudewater-Hekendorp. Naast zijn concerten is hij veelvuldig actief als begeleider van diverse koren en solisten.

Gerben produceerde verscheidene cd's met uiteenlopende literatuur en improvisaties. Samen met Jan J. van den Berg nam hij het complete orgeloeuvre van Adriaan C. Schuurman op, uitgegeven op 2 dubbel-cd's (2008). Ook verschenen er 3 bundels bladmuziek met koraalbewerkingen in diverse stijlen.

Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen, en behaalde de eerste prijs op het Nationale Orgelimprovisatieconcours in Zwolle (2003). In 2005 behaalde hij de eerste prijs op de International Improvisation Competition in St. Albans (UK). In 2008 behaalde hij de eerste prijs op het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem

De aanvangstijd is 15.00 uur tot 16.00 uur Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de uitgang.

 

Lunchpauzeconcert Oude Kerk Zoetermeer

Woensdag 28 januari treedt pianist Erwin Weerstra op tijdens het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk. Hij zal weer plaats nemen achter de toetsen van de vleugel. Inmiddels is Erwin een bekende in de serie lunchpauzeconcerten. Zijn fabuleuze spel dwingt grote bewondering af .Vorig jaar won hij de eerste prijs op het Leopold Godowski International Piano Competition ‘Young Virtuoso concours‘ in Warschau! Een bijzondere pianist .

Op het programma dat hij ten gehore zal brengen in Zoetermeer staan werken van Bach, Alkan en Hamelin. De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van Stichting : www.concertenzoetermeer.nl

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur.

               

De organisatie van de orgelconcerten, inloopconcerten en de wekelijkse lunchpauzeconcerten is in handen van de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer. www.concertenzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-