HV beeld staand LR zonder teksten - kopieIn meerdere landen is de musical Blood Brothers al jaren een groot succes met meer dan 15 miljoen bezoekers. De musical is inmiddels zelfs al in de prijzen gevallen. Nu is er een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit genaamd: ‘Hartsvrienden,’ gepresenteerd door Van Lambaart theaterproducties. Afgelopen dinsdag en woensdagavond vonden er try-outs plaats van deze Nederlandse versie in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.

De cast bestaat uit veel bekende musicalsterren waaronder: Jim Bakkum, Vera Mann en Maike Boerdam. Voor Yes-R (rapper) en Guido Spek (bekend van GTST) was het hun musicaldebuut.

Hartsvrienden gaat over het leven van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in twee totaal verschillende milieus. In hun volwassen leven komen ze weer bij elkaar. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. Maar wanneer de twee broers verliefd worden op dezelfde vrouw lopen de spanningen hoog op. Dit brengt ernstige gevolgen met zich mee.

Humor en emotie komen samen in deze unieke en moderne uitvoering van het oorspronkelijke verhaal. Met name de stukken waarin de tweelingbroers de jongere leeftijden spelen, zijn erg lachwekkend.

Na afloop was het publiek erg onder de indruk over de goede zang- en acteerkwaliteiten van onder meer Guido Spek, Jim Bakkum, Vera Mann en de rap stukjes van de verteller van de musical, Yes-R.

Er kwamen niet alleen positieve reacties vanuit het publiek maar ook van de producer Erwin van Lambaart. Hij zegt ‘bijna tevreden te zijn’ op een paar kleine puntjes na. Van Lambaart is blij dat het publiek zo enthousiast was en vertelt dat er nog een aantal try-outs volgen en dat maandag 26 januari de première is. “Dus vertel het voort!”.

Hartsvrienden c Govert de Roos

tekst: Wendy Vroedsteijn

-advertenties-

-goede doel-