koolmeesHoudt u van vogels in de tuin? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2015. Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Tel een half uur lang alle vogels die voorbij komen en geef de resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl Vogelbescherming stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top 10 op.

Stadsboerderij Balijhoeve, Kurkhout 100, organiseert van 16 t/m 22 januari telmomenten op en rond de stadsboerderij. Tijdens openingstijden (10.00 – 17.00 uur) kan jong en oud langskomen om mee te tellen. De telformulieren liggen klaar in de boerderijshop.

Speciale telling

De kinderboerderij doet mee aan de tuinvogeltelling voor scholen en kinderboerderijen die dit jaar van 12 – 23 januari gehouden wordt. Vogelbescherming verstrekt gratis werkbladen en handleidingen aan de leerkrachten om het leren vogels kijken en herkennen een stuk makkelijker te maken. Meer informatie over de telling voor scholen is te vinden op www.tuinvogeltelling.nl/scholen

Aan de tuinvogeltelling doen ca. 25 Nederlandse kinderboerderijen mee.

Achtergrondinformatie Tuinvogeltelling

Het 3e weekend van januari staat bol van de tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert, in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland, dan de Nationale Tuinvogeltelling: het grootste citizen science project van Nederland. Tel in het weekend van 17 en 18 januari 30 minuten lang de vogels in uw tuin en geef het door aan Vogelbescherming op www.tuinvogeltelling.nl.

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de voorbeelden op de website. Daar staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid.

-advertenties-

-goede doel-