20150114-38808

Dineke Verstraaten en Cobi Zuiderwijk: blij met de nieuwe opslag

Cobi Zuiderwijk en Dineke Verstraaten ontvingen woensdag 14 januari de sleutel voor een nieuwe opslaglocatie voor de mascotte-aapjes van Stichting Muco & Friends. “Het is hartverwarmend hoeveel reacties en hulp we kregen na de brand op Oudejaarsdag!”, vertelt Cobi. Bij de brand in vier garages aan de Tichelberg werd ook hun opslag compleet vernietigd, alle aapjes werden onbruikbaar de roetschade.

Cobi en Dineke leerden elkaar zo’n zes jaar geleden kennen, allebei hebben zij kleinkinderen met de ziekte Cystic fibrosis (taaislijmziekte). Via de Muco aapjes leerden zij elkaar kennen en werden zielsverwanten: “we kunnen samen janken om alle ellende, maar steeds komt er een moment dat we tegen elkaar zeggen: kom op, laten we iets doen!”, aldus Dineke. Samen staan zij elk jaar op vele markten en bij winkelcentra om de Muco aapjes te verkopen en daarmee geld op te halen voor het zo belangrijke onderzoek naar de ziekte CF.

De brand in de opslag betekende een flinke tegenslag voor de stichting, maar de dames zitten niet bij de pakken neer. Een nieuwe opslaglocatie werd aangeboden door de Mammoet, het bedrijvenverzamelgebouw aan het Bredewater 16 in Meerzicht. Locatiebeheerder Karel Lengkeek: “Wij hebben nog voldoende vrije kamers in het gebouw over om de stichting de helpende hand toe te steken. Zij kunnen hier de voorraad stallen tot er een andere oplossing is gevonden.”

Ook Stichting Zeldzame ziekten springt bij, zij hebben Stichting Muco & Friends voorgedragen voor de Vriendenloterij om een doorstart van de Stichting mogelijk te maken.

 

Wilt u ook helpen?

Stichting Muco & Friends heeft uw hulp nu hard nodig! U kunt nog aapjes bestellen voor €8.- per stuk. De leverancier heeft de aapjes nog op voorraad en zal deze spoedig leveren bij de Stichting. De Verrassingstas is op dit moment helaas niet te bestellen omdat de meeste spullen hiervoor in de brand zijn vernietigd. De Aapjes zijn te bestellen via de webshop van de stichting: www.aap4cf.nl/shop

Bedrijven die willen helpen kunnen cadeaus doneren voor de verrassingstassen.

-advertenties-

-goede doel-