keerpunt buitenbadOuders met kinderen van zeven jaar in Zoetermeer krijgen van de gemeente € 100,- terug als zwemdiploma A wordt gehaald. Voorwaarden zijn wel dat de kinderen niet meedoen aan het Diploma A-garantietraject via de ZoetermeerPas en ze een deel van de lessen dit jaar volgen. Ouders van kinderen die op de wachtlijst staan kunnen voorlopig geen aanvraag indienen.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Sport): “De gemeente Zoetermeer heeft de ambitie dat ieder kind vóór het verlaten van de basisschool in het bezit is van minimaal het zwemdiploma A. Dat is in een waterrijke stad als Zoetermeer van levensbelang. Veel kinderen behalen hun eerste zwemdiploma als ze vijf of zes zijn. Er is ook een groep kinderen die geen zwemles volgt omdat de ouders dit bijvoorbeeld te duur vinden. Door een financiële bijdrage te leveren willen we het volgen van zwemles stimuleren.”

Uitvoering

Komende weken praat de gemeente met de zwemaanbieders over de praktische uitvoering van de regeling. Daarna volgen er gesprekken met ouders. Uiterlijk eind volgende maand wordt de regeling ingevoerd en eind dit jaar geëvalueerd.

-advertenties-

-goede doel-