20150108-38783Donderdagavond 8 januari kwamen ruim 400 mensen bijeen op het Marktplein, voor het Stadhuis. De honderden mensen gaven gehoor aan de oproep van burgemeester Aptroot om bijeen te komen na de aanslag in Parijs. Vertegenwoordigers uit de Zoetermeerse Raad en uit kerk- en moskee besturen stonden samen naast vele mensen uit alle lagen van de samenleving. Mensen droegen buttons en bordjes mee met de tekst ‘Je suis Charlie’.

Burgemeester Aptroot nam het woord op de indrukwekkende bijeenkomst en bedankte alle aanwezigen voor hun komst. “Wij als Zoetermeerders delen de steun voor de democratie en afschuw van geweld. Het is beestachtig om mensen te vermoorden omdat zij een andere mening hebben. Wij staan pal voor de vrijheid van meningsuiting en de democratie!”.

20150108-38769 20150108-38759

Aptroot benoemde de gevoelens van velen in de menigte: “Ik ben verdrietig en verbijsterd door dit buitensporig geweld, maar tegelijk voel ik me vastberaden en verbonden. Vastberaden onze levenswijze te verdedigen en verbonden met iedereen die onze democratie en onze vrijheid steunt.” Tot slot van de korte toespraak vroeg de burgemeester een groot applaus voor alle journalisten, de rechtstaat en de democratie. Minutenlang applaudisseerden alle aanwezigen, waarna iedereen rustig vertrok of nog even napraatte.

Video: Sander van den Berg, www.pbazoetermeer.nl

 

-advertenties-

-goede doel-