wmoDe gemeente is samen met de professionals in de stad al lange tijd bezig om de veranderingen op het gebied van jeugdhulp, Wmo en werk zo goed mogelijk vorm te geven voor de Zoetermeerse inwoners. Ook in 2015 gaat de gemeente hiermee verder, zodat Zoetermeerders de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Mariëtte van Leeuwen, coördinerend wethouder Veranderingen: “Na alle zorgen over de voorbereiding en vragen of gemeenten op tijd klaar zouden zijn voor de veranderingen per 1 januari 2015, geeft de start van de nieuwe situatie inwoners wellicht vertrouwen. De lichten staan op groen. Het lijkt wel een soort millennium, er waren vooraf heel veel voorbereidingen, maar nu we zo ver zijn loopt eigenlijk alles prima. Er zijn deze eerste dagen niet veel vragen geweest. Natuurlijk zullen er kinderziektes zijn en ongetwijfeld situaties waar de gemeente samen met de professionals in de stad en de betrokken huishoudens moet zoeken naar een oplossing. Maar ik ben ervan overtuigd dat de gemeente en de professionals zich optimaal inzetten om Zoetermeerders die hulp nodig hebben, zo goed mogelijk te helpen”.

Alles in een hand

De gemeente heeft nu alles in één hand. Volgens de visie één huishouden één plan kan samen met de professionals in de stad bepaald worden welke hulpverleners nodig zijn om waar mogelijk problemen te voorkomen en waar nodig problemen op te lossen. Dat alles met als uitgangspunt de eigen verantwoordelijkheid van inwoners. Zolang de indicatie van een zorgvrager doorloopt in 2015 hoeven mensen geen actie te ondernemen. De bewoners waarvan de indicatie afloopt of die met een nieuwe zorgvraag komen, krijgen een persoonlijk gesprek waarin bekeken wordt welke zorg nodig is.

Waar kunnen inwoners terecht met vragen

Veel informatie over de veranderingen is te vinden op www.zoetermeer.nl. Inwoners kunnen hier ook terecht met hun eventuele persoonlijke vraag over jeugdhulp, Wmo en werk.

-advertenties-

-goede doel-