20130615 15211Het Droomfeest is een feest voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar, vergezeld van ouder of verzorger, ziek en gezond en het is bedoeld om naamsbekendheid te geven aan de hartspierziekte Cardiomyopathie. Mascha Smulders is moeder van Jayden en oprichtster van Het Droomfeest. Na de geboorte van Jayden brak een zware tijd aan met veel ziekenhuisopnames, uiteindelijk werd bij hem de hartziekte Cardiomyopathie geconstateerd.

Hij was altijd snel moe, waardoor een dag naar een pretpark niet of nauwelijks mogelijk was. Dankzij een intensieve begeleiding, regelmatig bezoek aan de kindercardioloog en een enigszins aangepast leefpatroon gaat het nu goed met Jayden, ondanks zijn ziekte.

Minimaal 1 keer per jaar organiseert Mascha, met behulp van meer dan honderd vrijwilligers en vele sponsoren een groot feest, waar zieke kinderen centraal staan. Speciaal voor deze kinderen zijn er verpleegkundigen, een chill-tent en andere voorzieningen aanwezig waar zij zich met hun ouder of verzorger even kunnen terugtrekken. Er zijn diverse onderdelen waar de stichting nog vrijwilligers bij zoekt. Bij elk onderdeel (luchtkussens, spelletjes, catering) dienen 2 of meer vrijwilligers te assisteren. Dmv een rooster zal er gerouleerd worden zodat je niet de gehele dag bij hetzelfde onderdeel staat. Natuurlijk is er ook pauze. Voor lunch en diner wordt gezorgd.

Het geld wat gedoneerd wordt gaat 1 op 1 naar Stichting Hartedroom en de Hartstichting. Stichting Het Droomfeest draagt hiermee bij aan financiering van wetenschappelijk onderzoek naar kindercardiomyopathie. Onder meer om de behandeling en levenskwaliteit van deze zeer zieke kinderen te verbeteren. En om misschien ooit, in een mooie Droom, cardiomyopathie te kunnen genezen.

Op donderdag 22 januari 2015 om 20:00 uur bij Burggolf Zoetermeer is er een informatie bijeenkomst voor de vrijwilligers. Iedereen is welkom om even langs te komen voor informatie. Graag wel even doorgeven i.v.m. de koffie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meer oproepen voor vrijwilligers vindt u op onze vrijwilligerspagina:

www.zoetermeeractief.nl/z-meerders/vrijwilligers

-advertenties-

-goede doel-