DSC026660Zaterdag 3 januari 2015 hield scoutinggroep John McCormick (JMC) haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. Om 17.00 uur verzamelden alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes zich bij clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark. Daar werd buiten, rondom een groot kampvuur, de traditionele Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst.

DSC02687Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie. Robert-Jan Fromberg, die op 26 november 2014 in de groepsraad tot nieuwe voorzitter van Scouting JMC werd benoemd, keek terug op het afgelopen jaar. Hij bedankte de vrijwilligers voor hun inzet.

Elke week gaan deze creatieve mensen de uitdaging aan om binnen het team van vrijwilligers, nieuwe activiteiten voor de twee uur durende opkomsten te verzinnen. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Helaas hebben een paar vrijwilligers aangegeven na het zomerkamp te zullen stoppen waardoor Scouting JMC nu al ruimte heeft voor nieuwe enthousiastelingen bij de bevers, de welpen (zowel bij de jongens als de meisjesgroep) en bij de vrijbuiters.

Geïnteresseerden kunnen bellen voor een afspraak of verdere informatie naar Robert-Jan Fromberg op telefoonnummer 06-22917045 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wekelijks komen tientallen jongens en meisjes tussen de 5 en 23 jaar bij elkaar in clubhuis De Chute. Wat ze daar doen? In ieder geval een heleboel plezier maken met hun leeftijdgenoten.

Een zesjarige vindt andere activiteiten leuk dan een zestien jarige, daarom zijn er verschillende leeftijdsgroepen. Jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar kunnen terecht bij de Bevers, van 7 tot 11 jaar bij de Welpen en voor 11 tot 15 jarigen zijn de Scouts. Jongeren van 15 tot 18 jaar worden Explorer en van 18 tot 21 jaar Pivo. De Palo-stam is er voor leden vanaf 21 jaar, die nog steeds zin hebben in een avontuur.

Daarnaast kent Scouting JMC de Vrijbuiters, deze speltak bestaat uit jongens en meisjes van 12 tot 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen.

Naast de oproep voor nieuwe vrijwilligers hebben de bevers ook ruimte voor meisjes van 5 tot 7 jaar. Voor info en opgave van jeugdleden bel je Robert Bakker op 079-3418140 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en foto’s van de nieuwjaarsopkomst zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-