Rijnlandziekenhuis

Muco Aapjes voor het Rijnland ziekenhuis

De brand op Oudejaarsdag van de garages aan de Tichelberg heeft ook Stichting Muco & Friends zwaar geraakt. Door vuurwerk brandden twee garages volledig uit en raakten twee andere zwaar beschadigd. De Stichting had in de garage haar opslag van de mascotte aapjes die verkocht worden om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar de ziekte Cystic fibrosis (taaislijmziekte). Stichting Muco & Friends heeft uw hulp nu dan ook hard nodig!

Cobi Zuiderwijk is de oma van twee kleinkinderen met Cystic fibrosis. Na een tijd vol verdriet en ellende besloot de familie hun verdriet om te zetten in positiviteit, in 2008 werd de actie ‘de verrassingstas’ opgezet, om geld te verzamelen voor het zo belangrijke onderzoek naar de ziekte.

1200pix-20140707-7DD 1909In 2009 kwam er een eigen mascotte, een leuke mooie slingeraap, die verkocht werd voor het goede doel. Omdat de aapverkoop zo goed ging, kwam er in 2013 een stichting, Stichting Muco & Friends (de aap heet Muco en wie hem koopt of krijgt is zijn vriend). Aapje Muco haalde al veel geld op voor het goede doel en veel mensen maken als reclame voor de stichting foto’s van het aapje op hun vakantiebestemming. In juli 2014 kwam het aapje helaas op zeer trieste wijze in het nieuws nadat het werd gevonden tussen brokstukken van de MH17.

Door verkoop van mascotte aap Muco heeft de Stichting al diverse onderzoeken kunnen bekostigen. Zo werd de gehele database waar alle CF patiënten geregistreerd staan hiermee gerealiseerd. Ook heeft Muco het mede mogelijk gemaakt dat CF sinds 1 mei 2011 in het hielprikje bij pasgeboren baby's is opgenomen. Het is bij CF heel belangrijk dat de ziekte snel behandeld wordt om verdere schade aan organen te voorkomen.

 

Brand verwoest hele voorraad

Door de brand op Oudejaarsdag is echter de hele voorraad apen onbruikbaar geworden. De garage waarin de apen lagen is weliswaar niet verbrand, maar alles zit dik onder het roet en is niet meer te gebruiken. Een emotionele Cobi Zuiderwijk vertelt: “Vandaag dringt het pas goed tot me door mijn apen, al het onderzoeksgeld, tranen tranen tranen, maar zolang CF nog niet te genezen is gaan we door! Hier komen we wel weer overheen.”

CIMG0266De eerste voorzichtige schatting van het verloren gegane pluche is een verlies van rond de 40.000 euro, naast de Muco aapjes zijn ook andere pluchen beesten van Happy Horse verloren gegaan. Daarnaast is alle merchandise van ambassadeur Jason Bouman (winnaar van het TV programma bloed zweet en tranen) zoals albums, T-Shirts en sjaals en kleine gesponsorde cadeautjes allemaal weg.

Gelukkig zijn er een aantal apen aan de brand ontkomen, die zijn de dag voor kerst al uitgedeeld in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp voor wie er met kerst en /of met oud en nieuw in het ziekenhuis zou liggen. Maar door de brand is de Stichting Muco & Friends, en daarmee vele kinderen met de ziekte CF, zwaar gedupeerd.

 

Hoe kan ik helpen?

Stichting Muco & Friends heeft uw hulp nu hard nodig! U kunt nog aapjes bestellen voor €8.- per stuk. De leverancier heeft de aapjes nog op voorraad en zal deze spoedig leveren bij de Stichting. De Verrassingstas is op dit moment helaas niet te bestellen omdat de meeste spullen hiervoor in de brand zijn vernietigd. De Aapjes zijn te bestellen via de webshop van de stichting: www.aap4cf.nl/shop

Bedrijven die willen helpen kunnen cadeaus doneren voor de verrassingstassen.

 

-advertenties-

-goede doel-