Wijhe groepsfoto

Jeugdwerkers Ronald Breedijk en Eugene Wijbers (Stichting MOOI) hebben samen met het Buurtforum Bloementuinen Seghwaert, de samenwerking gezocht met ATD Vierde Wereld in het Zwolse Wijhe.

De organisatie, die in Wijhe een boerderij runt, werd ditmaal bezocht met een groep van 11 tieners. Ter ondersteuning zijn vier leden van Buurtforum Bloementuinen Seghwaert meegereisd. Sinds de oprichting van dit forum met hulp van de afdeling opbouwwerk van MOOI, zijn actieve buurtbewoners regelmatig betrokken bij de uitvoering van het jeugdwerk in Zoetermeer.

Leerwerk-reis

wijhe 23 bos MOOIDe vierdaagse leerwerk-reis had tot doel, de tieners te laten samenwerken met elkaar en met anderen en iets te doen voor anderen zonder er iets voor te krijgen. Eerder namen collega’s een aantal jongeren mee, die op de boerderij werkten aan hun toekomstperspectieven.

De gezamenlijke activiteiten stonden in het teken van sociale vaardigheden, structuur, samenwerken (in bijvoorbeeld het dekken en afruimen van de eettafel, schoonmaken van de diverse ruimtes etc.) en het opdoen van ervaring in het schilderen, snoeien van groen, sprokkelen en het nakijken van tweedehands fietsen op het terrein.

Persoonlijke doelen

De bezoeken aan de boerderij door de afdeling jongerenwerk van MOOI in Zoetermeer zijn bedoeld om tieners en jongeren tijdelijk uit hun omgeving te halen om zo te werken aan persoonlijke doelen.

De medewerkers van ATD Vierde Wereld, hebben in alle activiteiten hun deskundigheid aangeboden en meegewerkt met de groep.

Voor meer informatie over het project kan contact worden opgenomen met de afdeling jongerenwerk van Stichting MOOI via 079 – 346 20 00.

-advertenties-

-goede doel-