oplaadpaal frankrijklaan Haring

Walter van Steenis en Hans Haring nemen de paal in gebruik

Hans Haring (wethouder Milieu) en Walter van Steenis van de bibliotheek Zoetermeer namen maandag 27 januari de eerste nieuwe oplaadpaal voor elektrische auto’s van dit jaar in gebruik aan de Frankrijklaan.

Wethouder Haring: “Het is de eerste in een reeks van oplaadpalen die we dit jaar gaan plaatsen. We verwachten de komende jaren een flinke toename van elektrisch vervoer. Daar ben ik blij om, want het draagt bij aan een Duurzaam Zoetermeer. Ik wil het elektrisch rijden dan ook zo veel mogelijk stimuleren. Dankzij een subsidie van het Stadsgewest Haaglanden is de kans groot dat er binnenkort 25 extra oplaadpalen in Zoetermeer worden geplaatst.”

Een oplaadpunt is een paal met twee stopcontacten in de openbare ruimte. Daarmee kan de eigenaar zijn elektrische auto opladen, de elektriciteit wordt betaald via een pas systeem. In 2013 zijn er zeven oplaadpalen geplaatst. In 2014 komen er nog eens vijf bij. Het totaal aan elektrische oplaadpalen in de openbare ruimte in Zoetermeer komt daarmee op veertien. Dit is exclusief de zes oplaadpalen in de parkeergarages in het Stadshart (Onderlangs, Bovenlangs en Spazio). Met de subsidie van het Stadsgewest Haaglanden kunnen daar in 2014 nog 25 palen bij komen. De komende tijd buigt de gemeente zich over de vraag hoe om te gaan met het plaatsen van oplaadpunten en welke regels hiervoor gelden.

Interesse in oplaadpaal

De gemeente houdt een lijst bij van Zoetermeerders die interesse hebben in een oplaadpaal bij hun in de buurt. Het gaat om inwoners met een elektrische auto of die overwegen er een aan te schaffen en deze niet op eigen terrein kunnen parkeren. Via deze lijst beslist de gemeente waar de oplaadpalen komen. Het is de bedoeling dat iedereen met een elektrische auto van de oplaadpalen in de openbare ruimte gebruik kan maken. Inwoners die geïnteresseerd zijn in een oplaadpaal in hun buurt kunnen een mail sturen met naam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met als onderwerp oplaadpalen elektrische auto’s.

-advertenties-

-goede doel-