Als longpatiënt heb je veel aan je arts, praktijkondersteuner of longverpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol.

Op dinsdag 4 februari, van 14.30 - 16.30 uur, wordt de eerste bijeenkomst van het Longpunt  gehouden in  de Regenboogkerk te Zoetermeer. Een bekende Zoetermeerder, Jan Slagter (directeur, voorzitter en televisiepresentator MAX) opent deze bijeenkomst op feestelijke wijze. Gevolgd door een presentatie over het thema ‘Feiten en fabels over astma en COPD’ door Klara Rijnten (longarts Langeland Ziekenhuis).

Kennis en ervaring

LongfondsHoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners, zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je jouw medicijnen op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Die ontmoeting vindt elke maand plaats bij Longpunt Zoetermeer, georganiseerd door het Longfonds en zorgpartners werkzaam in de regio.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt dé plek waar zij patiënten in een groep ontmoeten en interactief kunnen informeren. Voor vrijwilligers is Longpunt dé plek waar zij het leven van andere longpatiënten enorm helpen verbeteren.

Maandelijkse bijeenkomsten Longpunt Zoetermeer

Longpunt Zoetermeer organiseert 8 keer per jaar een bijeenkomst. Op de eerste dinsdag van de maand van 14.30 - 16.30 uur in 2014 (m.u.v. vakantieperioden) in de Regenboogkerk, Nathaliegang 263, 2719 CR Zoetermeer. Per bijeenkomst wordt er een thema besproken. Er is een flyer beschikbaar met informatie over  thema's, sprekers en bijbehorende data (www.longfonds.nl  of www.zoetermeergezond.nl ). De Regenboogkerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Longpatiënten, partners en mantelzorgers kunnen gratis deelnemen aan Longpunt Zoetermeer. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Deelnemers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van!

-advertenties-

-goede doel-