Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2014 voor de twaalfde keer een landelijke collecte. Ook In de gemeente Zoetermeer zullen collectanten van 2 tot en met 8 februari 2014 de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in Zoetermeer 10.300 euro opgehaald. In 2013 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1.73 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. 

amnestyintl.logo .2Amnesty International komt op voor de slachtoffers van schendingen van mensenrechten, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty International is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst en is onafhankelijk. Daarom neemt Amnesty voor onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan.

Waarom collecteren?

Met giften zoals tijdens de collecte, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor Nasrin Sotoudeh. 

Nasrin Sotoudeh (1963), winnares van de Sacharovprijs 2012, werd in 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen de staat’.  Amnesty voerde actie voor haar en in 2013 kwam Nasrin Sotoudeh vrij. Zij bedankte Amnesty International en iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating: 'ik ben me bewust geweest van jullie inzet en ik wil jullie bedanken voor al het werk wat jullie hebben gedaan'.

-advertenties-

-goede doel-