SnowWorld kondigt de voorgenomen overname aan van indoor ski accommodatie SnowPlanet in Spaarnwoude. Met deze stap wordt een derde ski accommodatie in Nederland verworven en ontstaat goede landelijke dekking. Na de overname, van 5,5 tot 6 miljoen euro, zal de naam van SnowPlanet gewijzigd worden in SnowWorld Amsterdam.

snowworld-skibaan-piste-zoetermeer-411-190SnowPlanet beschikt over een tweetal indoor skipistes; een lange piste van 230 meter en een oefenpiste van 100 meter. Net als de vestigingen van SnowWorld omvat het complex van SnowPlanet verschillende restaurants en bars, vergaderzalen, een verhuur van ski en snowboardmaterialen alsmede een gespecialiseerde wintersport winkel. SnowPlanet behaalt thans een jaaromzet van ongeveer 4 miljoen euro.

SnowWorld verwacht de bezoekersaantallen van SnowPlanet aanzienlijk te kunnen verhogen. In combinatie met een door te voeren aanpassing van het interieur van het gebouw met de voor SnowWorld zo typische Oostenrijkse wintersportsfeer zullen naar verwachting niet alleen de bezoekersaantallen, maar ook de gemiddelde verblijfsduur van de gasten kunnen toenemen

Koos Hendriks, CEO van SnowWorld N.V.: “Ik ben erg blij met deze overname, want SnowPlanet vormt een uitstekende aanvulling voor SnowWorld. We willen dezelfde Oostenrijkse wintersportsfeer aanbrengen bij SnowPlanet en verwachten aanzienlijke synergievoordelen te kunnen behalen.”

-advertenties-

-goede doel-