P1018827

De aftrap naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 is een feit. Afgelopen maandag 27 januari 2014 gingen de lijsttrekkers van de politieke partijen voor het eerst gezamenlijk in debat met Zoetermeerse jongeren. Het debat, dat plaatsvond in Dutch Innovation Factory, was voor de scholieren uit voornamelijk de bovenbouw van het Oranje Nassau College een unieke kans om hun beleving van Zoetermeer kenbaar te maken aan lokale politici.

Na een openingswoord van burgemeester Aptroot, die jongeren opriep zeker te gaan stemmen als ze 18 zijn, presenteerden tien lijsttrekkers (incl. twee vervangers) zich namens hun politieke partij. Burgemeester Aptroot: “De politiek bemoeit zich met jou, als het gaat om woningen, sport of uitgaan, of je wil of niet! Dus is het belangrijk dat ook jongeren zich bemoeien met de politiek!”

Onder leiding van debatleider Frits Bloemberg gingen de politici vervolgens het debat aan met de aanwezige scholieren over actuele Zoetermeerse thema’s die jongeren aanspreken.

20140127-10181 20140127-10166

De nadruk van het debat lag vooral op uitgaansmogelijkheden voor jongeren onder de 18 jaar en horeca, maar ook sportfaciliteiten en werkgelegenheid passeerden de revue.

Jongerenambassadeur Anne Hensen sprak zich duidelijk voor de jeugd uit en riep op hun wensen kenbaar te maken aan de politiek. De jongeren kunnen ook terecht bij de jongerenambassadeurs om aan te geven wat zij belangrijk vinden of willen veranderen in Zoetermeer.

Na afloop van het debat werd nog uitgebreid met elkaar doorgepraat tijdens een drankje en konden de aanwezigen informatie opdoen over de politieke partijen.

Meer weten over de verkiezingsactiviteiten? Kijk dan op www.zoetermeerkiest.nl

-advertenties-

-goede doel-