20140125-9951Een grote brand aan het Savelsbos op zaterdag 25 januari heeft een woning op de 3e etage totaal verwoest. Op de derde etage van de flat was brand ontstaan rond 12.40 uur. Om 13.00 werd deze door de brandweer opgeschaald naar grote brand.

Al snel werd duidelijk dat de bewoonster uit het huis was gevlucht. Zij was er slecht aan toe, waardoor de traumaheli medische assistentie kwam brengen. In het portiek werd het slachtoffer gestabiliseerd en klaar gemaakt voor vervoer naar het ziekenhuis. Het slachtoffer zou door haar buren uit het huis zijn gehaald.

20140125-9952Burgemeester Aptroot, als hoofd van de brandweer en politie kwam kort na de opschaling naar de plaats van de brand.

Nog tijdens het blussen werd het slachtoffer met een hoogwerker naar beneden getakeld door de hoogwerker van de brandweer en naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 13.40 werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Buren waren bang dat de brand zou overslaan naar de omliggende woningen, maar dit is hun echter bespaard gebleven.

De hond des huizes heeft de brand helaas niet overleefd. Hoe het met de bewoonster is weten wij niet. Ook is het niet duidelijk over er meer mensen in het huis waren.

 

 Video van de brand door Ben Verbeek:

20140125-9954

-advertenties-

-goede doel-