Er is grote belangstelling voor de voorlichtingsbijeenkomsten over Veilig Wonen op woensdag 2 april (de eerste bijeenkomst op 22 januari werd druk bezocht). Hierdoor is er niet genoeg plek in de zaal voor iedereen die zich heeft aangemeld. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, zal de gemeente een derde bijeenkomst houden.

inbrekerDe avond is bedoeld voor alle inwoners van Zoetermeer. Aanwezigen krijgen tips om het risico op een inbraak en woninginval te verkleinen en babbeltrucs te herkennen. Ook is er informatie over wat bewoners zelf kunnen doen en hoe het huis is te beveiligen. De gemeente organiseert de bijeenkomst samen met de politie, woningcorporaties en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Aanmelden

De gemeente houdt een lijst bij van geïnteresseerde bewoners. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt een derde bijeenkomst gehouden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding van naam, adres, postcode, telefoonnummer en het aantal deelnemers. Een andere mogelijkheid zich te melden is via het secretariaat van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 14 079.

Acties tegen woninginbraak

De komende maanden zijn er in Zoetermeer meer acties om woninginbraak tegen te gaan. De gemeente werkt hierin samen met politie en woningcorporaties. Deze partijen komen in actie omdat vorig jaar ruim zestig procent van de woninginbraken in Zoetermeer werd gepleegd in de donkere maanden van het jaar. Verder worden inwoners opgeroepen mee te doen door met eenvoudige maatregelen het huis beter te beveiligen. De gemeente geeft er subsidie voor. Meer informatie staat op www.zoetermeerveilig.nl . En meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen is te vinden op www.politiekeurmerk.nl .

-advertenties-

-goede doel-